Usposabljanje za pooblaščene in nadzorne inženirje (za pridobitev kreditnih točk)

domenr2

Domen Ribič,
vodja izobraževalnega centra

+386 (0)7 49 12 509
+386 (0)40 609 436
Faks: +386 (0)1 42 04 383

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Pooblaščeni inženirji se morajo po 6. členu Zakona o arhitekturni in inženirski dejavnosti (Uradni list RS, št. 61/17) na svojem strokovnem področju stalno poklicno usposabljati v skladu s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.

Pooblaščeni inženir mora v koledarskem obdobju enega leta zbrati najmanj šest (6) kreditnih točk s strokovnega področja njegovega pooblastila, kar preverja strokovna služba IZS vsako leto januarja.

Q Techna izvaja različna usposabljanja, odobrena s strani Inženirske zbornice Slovenije za sekcije MSG (sekcija gradbenih inženirjev), MSS (sekcija strojnih inženirjev ) in MST (sekcija inženirjev tehnologov in drugih inženirjev).

Vsebina usposabljanj je praktično naravnana s čim več primeri iz prakse, ki jih lahko projektant s pridom uporabi pri pripravi projektne dokumentacije oz. vodja projekta pri izvedbi. Poudarek je na zakonodaji, tehničnih zahtevah in standardih. Usposabljanja v veliki večini pokrivajo področja:

  • Železniške infrastrukture
  • Gradnjo objektov
  • Kovinske konstrukcije
  • Neporušne preiskave ipd.

Pooblaščeni in nadzorni inženirji za udeležbo na strokovnem seminarju pridobijo določeno število kreditnih točk iz izbirnih ali obveznih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.

Število kreditnih točk je objavljeno ob razpisu posameznega usposabljanja.

Udeleženci naših usposabljanj, ki so člani IZS, ne potrebujejo vlagati vlog za dodelitev kreditnih točk na IZS, ker vlogo odda Q Techna, kot organizator in se kreditne točke pripišejo avtomatično. Z udeležbo na seminarju dobijo člani IZS potrdilo iz katerega so razvidne kreditne točke in s strani IZS ne dobijo dodatnega obvestila.