Ambrož Rožman nova 2018mag. Rožman Ambrož, v Q Techni zaposlen kot vodja kakovosti in vodja kontrolnega organa, v izobraževalnem centru sodeluje pri izvedbi izobraževanj.

Predvsem pri izvedbi izbraževanj, ki se nanašajo na področje tlačne in varnostne opreme, na področje zakonodaje in pri enodnevnih specialističnih izobarževanjih.

Že več kot 10 let dela na področju vodenja kakovosti, je aktiven vodilni presojevalec za različne sisteme kakovosti in je vključen v vodenje in nadzore zahtevnih projektov v nuklearni in ostali industriji.

V letu 2006 je hkrati prevzel vodenje kontrolnega organa in se specializiral za peridočno pregledovanje tlačnih posod, kotlov in druge tlačne opreme.

Diplomiral je leta 2001 na Fakulteti za strojništvo v Mariboru s področja varjenja, leta 2006 pa magistriral s področja optimizacije vzdrževanja. V letu 2010 in 2011 je uspešno zaključil usposabljanja v okviru programa "Authorized Nuclear Inserveice Inspector Course (I)" in "Authorized Nuclear Inspector Course (N), organiziran s strani National Boarda, ZDA.

CERTIFIKATI IN DELOVNE IZKUŠNJE V POSAMEZNIH METODAH / STANDARDIH

MetodaPrvo certificiranjeISO 9712ANSI/ASNT CP 189/ACCP
VT 2002 Nivo 2 Nivo II
LT/BT 2011 Nivo 2 /