dusanb

Dušan Balažič, v Q Techni zaposlen kot namestnik priglašenega organa za interoperabilnost železniških sistemov in namestnik vodje kakovosti.

V izobraževalnem centru sodeluje predvsem pri izvedbi izobraževanj s področja tehnike meritev, avtokontrole, in pri enodnevnih specialističnih izobraževanjih.

Poklicno kariero pričel v Metalni Maribor, kjer je 18 let delal v različnih oddelkih od proizvodnje, tehnologije, kontrole kakovosti in zagotavljanju kakovosti. Prve certifikate kot »Inspector Specialist, level 2 in Level 2B« pridobil l. 1987 v okviru Metalna Inspection and Tes of QC Personnel Qualification. Izvajal številne nadzore in prevzeme opreme tako doma kot v tujini. Sodeloval pri številnih razvojnih projektih na področjih metalurške opreme, procesne opreme, posebnega vojaškega programa in nuklearne industrije.

Uspešno izvedel številne projekte vzpostavitve in certificiranje sistemov vodenja po ISO 9001 in 14001 v različnih proizvodnih in storitvenih podjetjih v Sloveniji.

Študij končal leta 1988 na Univerzi v Mariboru in pridobil naziv inženir strojništva.

V okviru Evropskega združenja za kakovost EOQ je leta 2003 končal usposabljanje in si pridobil naziv Evropski Manager sistemov vodenja. Pri TUV Akademie je končal usposabljanja QMB, QMA, QMF in si pridobil status presojevalca pri TUV-CERT.

CERTIFIKATI IN DELOVNE IZKUŠNJE V POSAMEZNIH METODAH / STANDARDIH

MetodaPrvo certificiranjeISO 9712ANSI/ASNT CP 189/ACCP

VT

2002

Nivo 2

Nivo II